5 هزار سفال ‏تاريخي در محوطه جوزک اصفهان کشف شد

به گزارش ميراث آريا (chtn)،سرپرست تيم تعيين عرصه و حريم محوطه جوزک با اعلام اين خبر اظهار داشت: فعاليت باستان‏شناسي در محوطه جوزک با هدف گمانه‏زني، تعيين عرصه وحريم و لايه‏نگاري انجام شده و هم اکنون به پايان رسيده است.

« علمدار حاجي محمد عليان» با بيان اين‏که عرصه اين محوطه هفت هزار و 200 متر مربع برآورد شده است، گفت: در حال حاضر عرصه و حريم درجه يک و دو محوطه باستاني جوزک به صورت دقيق و کامل مشخص شده است.

او در خصوص يافته‏هاي اين فعاليت باستان‏شناسي ادامه داد: در مرکز محوطه يک گمانه لايه‏نگاري انجام گرفته و طي آن پنج هزار قطعه سفال پيش از تاريخ کشف شد.

به گفته اين مقام مسوول سفال‏هاي به دست آمده همگي متعلق به هزاره چهارم قبل از ميلاد و همزمان با دوره سيلک سه فلات مرکزي و عصر مس _ سنگي است.

او ويژگي سفال‏ها را نخودي رنگ با مواد پودر شده معدني، کيفيت عالي، پخت کافي و نقوش به رنگ‏هاي قهوه‏اي و برخي قرمز برشمرد.

«حاجي محمد» بيان کرد : تنها 750 قطعه از سفال‏هاي کشف شده قابل طراحي و مستندنگاري بوده و بقيه مطالعاتي هستند.

سرپرست تيم تعيين عرصه و حريم در محوطه جوزک افزود: اطلاعات به دست آمده از لايه‏نگاري‏هاي انجام شده و نبود بقاياي معماري در محوطه حاکي از اسکان موقت در محوطه جوزک است.

«حاجي محمد» تصريح کرد: براساس شواهد به نظر مي‏رسد اين محوطه در طول هزاره چهارم پيش از ميلاد بارها محل استقرار موقت بوده است.

او تاکيد کرد: غناي يافته‏هاي باستان‏شناسي در جوزک نشان مي‏دهد که ساکنين اين محوطه از نظر تکنولوژيکي و فرهنگي در سطح عالي بوده‏اند، به طوريکه نمونه سفال‏هاي يافت شده قابل مقايسه با نمونه‏هاي به دست آمده از تپه‏هاي باستاني هم دوره که محل استقرار دائم بوده‏اند، است.

محوطه باستاني جوزک در سال 86 در شهرستان تيران و کرون در ده کيلومتري شمال شهر عسکران استان اصفهان شناسايي شده و تنها محوطه باستاني متعلق به پيش از تاريخ در شهرستان تيران و کرون محسوب مي‏شود.

گفتني است اين فعاليت باستان‏شناسي از تاريخ 7 خرداد تا 20 تيرماه به طول انجاميد./122

انتهای پیام/

کد خبر 139004289